Pagube după ploi

Trotuar și cărărușă distruse

Problema de drenare, însuficiența canalizațiilor, înundațiile repetate și scurgerea apelor a Chișinăului nu este un secret pentru nimeni; mai ales după o ploaie de vară. Dar cînd la o infrastructură deja insuficientă se mai conectează noi blocuri de locuințe de circa 100 familii fiecare, atunci problema prinde o amploare devastatoare pentru locuitori și locuințe, pentru mediu, pentru autovehicule mici și mari dar și pentru spațiile orașului !

Ultima, dar și cea mai violentă, ploaie din cele ce au fost vara a creat un haos adevărat în parc : s-a surpat malul în partea de jos a parcului destrugînd peretele din pietre naturale ce menținea odinioară terenul și s-a creat o adevărată rîpă în una din aleile cele mai frecventate ale parcului. A fost inundată de bolovani de piatră strada Iv. Zaikin (fapt ce mai sărăcește puțin aspectul parcului și așa neglijat de mulți), au fost dezbîrnate borduri, au fost înnămolite zonele cu gazon din parc, și altele.

Totodată, parcul a fost înundat de un strat gros de 20 cm de pietriș luat de puterea apei de la noua construcție ce se află pe strada Sf. Andrei 35, colț cu str. S. Lazo.

Ploi Ploi2 Ploi3

Acest articol a fost publicat în Situatia la zi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s