Planul Parcului

Planșa arhitectonică realizată de arhitectorul, Ion Andrusceac.

plansa arhitectura

Spațiul verde este proiectat drept o extindere a zonei de locuit – un spațiu pentru a petrece timpul liber și de participare la activități ce nu pot fi organizate într-un spațiu de tip închis. prin acest proiect arhitectonic se propune un set de funcții publice noi, complimentare celor dintr-o zonă cu locuințe private. În scopul amenajării parcului se vor folosi materiale d construcție specifice zonei (piatră naturală, lemn), iar spectrul cromatic va ține cont de culorile din jur deja existente, drept o pistă de legărură dintre locuitorii care s-au stabilit aici mai mulți ani în urmă și cei care s-au stabilit recent. În conformitate cu planșa arhitectonică, noile zone de interes și atracție pentru locuitori vor fi: centrul comunitar, cișmeaua cu apă potabilă, terenul pentru sport și terenul de joacă.


 

Planșa peisagistică realizată de arhitectorul peisagist, Mariana Șeremet.

plansa peisagistica

Compartimentul peisagistică prevede reînoirea patrimoniului vegetal din parcul Zaikin. Acest scop se va realiza în două etape:

-Identificarea parcelelor ce vor fi reînoite în funcție de un număr de faze optimal pentru conservarea aspectului de parc.

-substituirea unor specii actuale prin altele mai potrivite sau/și ornamentale.

Lasă un comentariu