Echipa

Asociației Tinerilor Artiști OBERLIHT

Scurtă prezentare a asociației

Asociația Tinerilor Artiști Oberliht a fost fondată în 2000 ca o organizație ce are drept scop promovarea tinerilor artiști și a operelor lor în spațiul public:  utilizarea resurselor artistice pentru revitalizarea, revendicarea și democratizarea spațiului public cu implicarea locuitorilor și vizitatorilor Chișinăului.

Printre proiectele cele mai semnificative realizate de Asociația Oberliht în privința spațiului public se numără: Scuarul Cehov, Chioșc, Parcul Zaikin, etc.

Componența echipei Oberliht

Vladimir

Vladimir US – Predeședinte, artist și curator
079 91 01 02 – vladimir@oberliht.org.md

Unul din fondatorii Asociației, Vladimir Us, este și actualul ei președinte. Datorită experienței lui în domeniul asociativ și a grant-urilor de mai mult de 14 ani, el asigură existența asociației și atragerea fondurilor cu noi proiecte artistice și oaspeți; fie locali fie din străinătate.

VitalieVitalie SPÎNCEANĂ – Coordonator de proiect, filozof, sociolog și activist 
068 56 87 25 – vitalie@oberliht.org.md

Bagajul important al lui Vitalie Sprînceană în domeniile Filozofiei sociale și politice, sociologie, imigrație și critică socială e de un mare ajutor în înțelegea problemelor sociale actuale și metodele potrivite pentru a putea interacționa cu ele.

                               

AnastasiaAnastasia PALII – Artistă şi voluntară

Prin dinamizmul său și pasiunea ei pentru artă și cultură, Anastasia Palii este un prijin și ajutor de nepreț în asociație. Ea ea parte la organizarea, coorodonarea și reportarea evenimentelor asociației cît și la publicarea anunțurilor pe site-ul oficial al asociației.

 

IonIon ANDRUSCEAC – Arhitect 

Tînăr arhitect cu cunoștințe atît din Moldova cît și din Romînia și avînd 5 ani de activitate la Chișinău. Ion Andrusceac este autorul Planului de Reabilitare a Parcului Zaikin. El ne ghidează prin diversele acte administrative și permisuri necesare la realizarea transparentă și participativă a acestui proiect pilot.

 

VladVlad ZDERCIUC – Designer și inginer industrial
zderciuc@yahoo.com

Datorită studiilor sale în calitate de inginer cît și practica ca autodidact în design, Vlad este un meșter ce se pricepe la toate. El este brațul puternic, mecanicul descurcăreț și sfatul de aur cînd este vorba de a realiza sau a construi un element pentru parc.

Lasă un comentariu