2015

Primăvara 2015

”Un portret al comunității – atelier de lucru cu Colectiv A” și picnic comun în Parcul Zaikin

În perioada 3-8 Martie membrii Colectiv A, în colaborare cu echipa Asociației Oberliht, a condus un atelier de cartografiere a comunităţii din preajma Parcului Zaikin din Chișinău. Acest atelier a avut drept scop elaborarea unui portret al comunității prin studiul tipurilor de relații și a rețelelor de vecinătate, prin identificarea potențialului creativ manifestat de locuitori, folosind ca instrumente mijlocele artistice și istoriile locale colectate la fața locului. Rezultatele preliminare ale atelierului au fost prezentate locuitorilor şi tuturor celor interesaţi în cadrul unui picnic colectiv pe 7 martie 2015,  în Parcul Zaikin.

Revitalizarea parcului Zaikin

În perioada 28 aprilie 2015 – 11 mai 2015, evenimentul coordonat de Christian Rabl: STÄDTE DENKEN — STÄDTE MACHEN, a adunat studenţi din Belarusia, Ucraina, Republica Moldova, Rusia şi Georgia pentru a planifica şi a realiza împreună proiecte în legătură cu revitalizarea spaţiilor publice.Rezultatul a fost incredibil: toate deşeurile au fost reciclate şi transformate într-un adevărat loc al artei pentru copii!

Tîrg de semințe și flori

În data de 30 mai s-a organizat primul tîrg comunitar în parcul Zaikin. În cadrul acestui eveniment locuitorii au avut ocazia să ofere / să facă schimb de plante, sau să le vîndă/cumpere. Plantele care au rămas în urma tîrgului au fost plantate împreună cu copiii în parc.

Vară 2015

În vara 2015 am organizat cîteva întîlniri cu reprezentanții FreziaCom și locuitorii din parc pentru a stabili împreună în mod participativ obiectivele prioritare referitor la proiectul de reabilitare a parcului Zaikin.

Am lucrat în mod deosebit cu autoritățile locale în vederea obținerii avizărior de la instituțiile abilitare. În primă instanță, pe 29 iulie 2015, am reușit să obținem dispoziția primarului. Ulterior am obținut avizarea de la Direcția Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, de la Î.M. ”Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”și Pretura sectorului Rîșcani.

Toamna 2015

Am continuat procesul de avizare a proiectului ”Parcul Zaikin – un parc pentru comunitate”. În acest sens am coordonat proiectul cu Î.M. Regia ”Autosalubritate”, Consiliul Național al Monumentelor și Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare.

Zilele Spațiului Public 2015

Pe 10 octombrie 2015, în cadrul Zilelor Spațiului Public, a fost organizat un picnic comunitar în parc, succedat de un performance artistic realizat de Anastasia Palii, deasemeni Teatrul de păpuşi pentru copii „Izvoraşul vesel” a prezentat spectacolul ”Uriașul cel Bun”.

Inaugurarea proiectului artistic: ”Monumentul Nimănui”

Pe 31 octombrie 2015, în parcul Zaikin a fost inaugurat proiectul artistic ”Monumentul Nimănui”, realizat de artistul austriac Ovidiu Anton.

 

 

 

Lasă un comentariu