Reabilitarea și revitalizarea Parcului Zaikin – apel către autoritățile publice

Dragi locuitori și prieteni, am fost informați recent despre faptul că Primăria Municipiului Chișinău (PMC) intenționează să amenajeze scuarul din str. Iv. Zaikin din Chișinău, solicitând, spre surprinderea noastră, proiectanților S.R.L. „Geoconstruct” și ÎMP „CHIȘINĂUPROIECT” să elaboreze un (alt) proiect de execuție decât cel propus de Asociația Oberliht încă în anul 2014!

2_Screen Shot 2021-03-11 at 16.36.57

Salutăm intenția PMC de a contribui la amenajarea Parcului Zaikin din Chișinău și de a asigura locuitorii cu condiții confortabile de viață!
Cu toate acestea, ne exprimăm regretul profund pentru ignoranța de care dă dovadă PMC față de munca depusă de sute de persoane (locuitori, experți, activiști etc.), care s-au implicaț în proiectul „Parcul Zaikin – un parc pentru comunitate: https://parculzaikin.wordpress.com” de-a lungul anilor (sau, posibil, o ne(re)cunoaștere a proceselor care s-au desfășurat pe parcursul unei perioade de aproape 10 ani)?!

Totodată, constatăm cu regret abateri de la normele internaționale în domeniul urbanismului de care se ghidează orașele europene, bogate în patrimoniu istoric, cultural și arhitectural, care practică cu regularitate organizarea unor concursuri publice privind amenajare unor spații publice, în special celor de o importanță istorică, culturală, socială și arhitecturală, precum este zona în care se află Parcul Zaikin.

Pe această cale solicităm Primăriei Mun. Chișinău și preturii sectorului Rîșcani să-și revadă abordarea și să identifice o modalitate de a include autorii proiectului de Revitalizare și reabilitare a scuarului Zaikin din Chișinău, executat în 2014, în cadrul proiectului „Parcul Zaikin – un parc pentru comunitate”, în calitate de co-autori / co-participanți, asigurându-le toate condițiile necesare pentru co-participarea lor în procesul amenajării Parcului. Totodată, solicităm să fie asigurate păstrarea elementelor deja realizate în cadrul proiectului dat, inclusiv să fie conectată cișmeaua de apă potabilă la rețeaua municipală de apeduct.3_Screen Shot 2021-03-31 at 01.34.44

4_Screen Shot 2021-03-31 at 01.34.52

Această prezentare necesită JavaScript.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administrativ, Comunitatea, Echipa, Situatia la zi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s