Câştigătorii concursului „Cișmea publică în Parcul Zaikin „

În data de 11 ianuarie 2017, Asociaţia Oberliht a lansat un concurs de proiecte pentru elaborarea design-ului unei cişmele comunitare, care va fi instalată în Parcul Zaikin. În urma apelului, am primit trei propuneri de design, care au trecut prin trei probe de evaluare a compatibilităţii cişmelelor propuse cu necesităţile comunităţii din jurul parcului şi landscape-ul natural al parcului, după cum urmează:

  1. Evaluarea online

Rezultatele votului online clasifică câştigătoare propunerea nr.2 (autor Corina Fisticanu), urmată de propunerea nr. 1 (autor Andrei Vatamaniuc), şi în final propunerea nr.3 (autor Iurii Lîsîi).

  1. Evaluarea de către comunitatea de locuitori 

La întîlnirea cu locuitorii din zona parcului, pe data de 4 februarie, aceştia şi-au dat votul pentru propunerea lui Andrei Vatamaniuc. Locuitorii prezenţi la discuţie, şi-au argumentat poziţia ţinând cont de simplitatea designului, durabilitatea materialului folosit pentru construcţia cişmelei cât şi faptul că cişmeaua propusă de Andrei, are un robinet care reglează consumul de apă, ceea ce ar permite evitarea formărilor de aglomerări de apă în scuar.

  1. Evaluarea experţilor-arhitecţi

Criteriul final de selecţie îl reprezintă condiţia de posibiliate a cişmelei pentru facilitarea coeziunii comunităţii în jurul acesteea şi reânvierea simbolului de cişmea, cel al comunicării, şi comunităţii. Un factor decisiv este şi gradul de dificultate al eventualelor vandalizări ale cişmelei.

Sumarea celor trei probe de evaluare este următoarea:
locul intâi – vacant
locul doi – propunerea 1: autor Andrei Vatamaniuc

locul trei – propunerea 2: autor Corina Fisticanu şi propunerea 3: autor Iurii Lîsîi

Mulţumim pentru receptivitate şi ingeniozitate arhitecţii-participanţi în concurs.
Vă invităm să urmăriţi parcursul de implemenatare a proiectului „Cişmea publică în Parcul Zaikin” pe blogul parcului Zaikin. Reamintim că în luna aprilie va fi inaugurată cişmeaua din Parcul Zaikin.

 

Acest articol a fost publicat în Infrastructura și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s