Atelier de creație pentru copii – cianotipia

DSCF0293

La începutul lunii iunie au avut loc două evenimente importante în viața copiilor – Ultimul Sunet și Ziua Internațională a Copiilor. Cu această ocazie sâmbătă 4 iunie, am organizat un  atelier de creație în care împreună cu copiii care locuiesc în jurul parcului Zaikin am încercat să conectăm anotimpurile printr-un eveniment unic care distrat picii.

Asociația Oberliht în colaborare cu doi artiști din Spania, Cesar Perales și Beatriz Beico Calafell, au prezentat o tehnică fotografică testată de timp la un atelier de creație cu imaginea fotografică, procedeu numit cianotipia.

Ciantopia este un proces fotografic care permite imprimarea unor imagini de nuanță albastră. Inventat în 1842 de fizicianul și astronomul englez Sir John Herschel, tehnologia a fost folosită pe scară largă în pregătirea desenelor și documentelor, iar acum aceasta este răspândită printre artiștii fotografici. Principalele avantaje ale tehnologiei ciantopie sunt simplitatea și capacitatea de a imprima pe orice materiale care pot păstra stratului sensibil pictat de razele solare.

Aflându-ne în la natură, copiii au căutat cele mai frumoase frunze pentru le face copia pe hârtia prelucrată cu substanțe speciale de către artiștii Cesar Perales și Beatriz Beico Calafell. Timpul însorit de sâmbătă ne-a oferit o  ocazie bună pentru a familiariza picii cu această procedură, implicându-se activ în activitatea artistică, astfel ei au aflat multe lucruri despre ce presupune și care sunt rezultatele ce pot fi obținute, folosind această tehnică fotografică de peste o sută cincizeci de ani.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s