O relatare de la întalnirea cu locuitorii și antreprenorul din 1 noiembrie 2015

La 1 noiembrie Asociația Oberliht a organizat, în Parcul Zaikin, o întîlnire cu locuitorii din zona parcului și reprezentanții companiei Frezia COM SRL. Autoritățile locale – primăria Chișinău și pretura Rîșcani nu au trimis delegați în parc deși le-au fost trimise invitații.

Întîlnirea a avut drept scop informarea locuitorilor în privința evoluției procesului de avizare a setului de documentație privind revitalizarea Parcului precum.

Un alt scop al întîlnirii a fost elaborarea, împreună cu locuitorii și antreprenorul, a unui plan comun de acțiuni pentru etapele următoare cu implicarea tuturor părților.

Asociația Oberliht, reprezentată de Vitalie Sprînceană și Vladimir Us, a informat locuitorii despre etapele și procesul ce a urmat după întîlnirea similară din luna iulie: finalizarea procesului de elaborare a planului general de revitalizare, acțiunile de prevenire a amenajării unor parcări temporare de către Frezia COM, avizarea proiectului la Consiliul Național al Monumentelor, modificarea proiectului la sugestiile Consiliului, avizarea proiectului de către primarul gen al mun. Chișinău, precum și direcțiile și subdiviziunile municipale.

La fel, Asociația Oberliht și-a prezentat viziunea potrivit căreia etapele ulterioare de implementare a proiectului se vor desfășura, în mod obligatoriu, cu participarea locuitorilor din zona parcului și a reprezentanților acestora.

Reieșind din experiența precedentă a interacțiunii cu Frezia COM în privința parcului, am propus încheierea unui acord scris între Asociația Oberliht, locuitori (reprezentanții locuitorilor), autoritățile municipale (în calitate de garant) și Frezia COM SRL.

Acordul urmează să prevadă în detaliu, în viziunea Asociației Oberliht, etapele de realizare a proiectului, responsabilitățile, obligațiile și răspunderea părților precum și o serie de garanții asumate privind respectarea acordului.

Locuitorii din zona parcului și-au dat acordul principial de a participa la procesul de implementare a proiectului de revitalizare dar și-au exprimat dorința de a vorbi, întîi de toate, cu reprezentanții autorităților municipale – Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, viceprimarul de ramură Nistor Grozavu. Aceștia urmează să răspundă la o serie de întrebări ale locuitorilor dar și să ofere garanții în privința neadmiterii amenajării unor spații de parcare din contul teritoriului parcului.

Asociația Oberliht și-a luat angajamentul de a organiza, în timpul cel mai apropiat, o întîlnire publică cu participarea autorităților publice, a locuitorilor și a antreprenorului.

IMG_1754_web

IMG_1757_web

IMG_1759_web

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Situatia la zi și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s