În parcul Zaikin a fost inaugurarat proiectul artistic „Monumentul Nimănui”

 

Sîmbătă, 31 octombrie 2015, în parcul Zaikin a fost inaugurat proiectul artistic ”Monumentul Nimănui”, realizat de artistul austriac Ovidiu Anton, care pe parcursul lunii octombrie și-a realizat rezidența artistică la Asociația Oberliht.

Conceptual, titlul monumentului invocă vocea neauzită a cetățenilor neimplicați în procesul decizional al planificării urbane a orașului, a celor care doresc un parc amenajat pentru comunitate, un parc care să fie protejat de municipalitate contra unor construcții care pun în pericol integritatea acestui spațiu.

Pe lîngă originalitatea conceptuală, ineditatea proiectului se datorează și faptului că ”Monumentul Nimănui” reprezintă un produs colectiv realizat cu suportul comunității din jurul parcului, fiind construit exclusiv din materialele donate voluntar de către locuitorii din zonă. Astfel, îi mulțumim lui Ovidiu Anton pentru inspirație și creativitate, dar și locuitorilor care s-au manifestat receptivi și au donat materiale (lemn, piese de mobilier, țeve de fier, cutie poștală din metal, cărucior pentru copii etc.) din care Ovidiu a asamblat acest monument.

La inaugurare a cîntat Fanfara din parc iar locuitorii au adus din grădinele lor fructe și legume care au fost cu grijă aranjate pe modesta masă de inaugurare.


Acest eveniment este parte a programului de rezidență artistică CHIOȘC organizat în cadrul proiectului Acțiune Colectivă pentru Bunurile Comune, susținut de Fundația Culturală Europeană: http://www.culturalfoundation.eu/thematic-focus/. Adițional proiectul este susținut de Forumul Cultural Austriac din București.

 

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Evenimente, Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s